Planurile mari ale YouTube pentru 2022 includ comentarii mai putin toxice si mai multe cumparaturi

YouTube si-a dezvaluit, in cursul zilei de joi, planurile de dezvoltare pentru 2022 pe blogul oficial al platfomei. Acestia au sustinut faptul ca, in momentul de fata, exploreaza cateva functii noi, inclusiv abilitatea creatorilor de continut de a stabili linii directoare ale canalului — permitandu-le acestora sa modeleze tonul conversatiei in comentariile lor — si le permite oamenilor sa faca cumparaturi direct pe YouTube prin articole etichetate in canalul lor preferat. De asemenea, YouTube intentioneaza sa ofere spectatorilor optiunea de a sorta comentariile in functie de momentul in care vizioneaza un videoclip. YouTube isi dubleaza, de asemenea, potentialul de a adauga NFT-uri sau jetoane nefungibile pe platforma. CEO-ul Susan Wojcicki a pus deja ca NFT-urile pe radarul platformei inca de luna trecuta. Compania are in vedere modalitati verificabile „pentru ca fanii sa detina videoclipuri unice, fotografii, arta si chiar experiente de la creatorii lor preferati pentru a oferi o perspectiva convingatoare pentru creatori si pentru publicul acestora”, potrivit postarii de pe blog.

Treaba cu comentariile toxice nu poate fi controlata intr-atat de mult, ar fi aberant. In ultima perioada au existat plangeri din ce in ce mai mari legate de hate-ul pe internet, si nu este vorba despre comentariile care sunt prea toxice si prea personale, acestea trebuie sterse. Ci este vorba despre comentariile care sunt dezaprobatoare la adresa anumitui tip de continut. Pana la urma este dreptul fiecaruia sa aiba o anumita opinie in legatura cu continutul pe care il urmareste. Sunt haterii prosti pentru ca fac un anumit tip de continut mai popular decat ar trebui acesta sa fie? Obiectiv vorbind, da, dar este dreptul fiecaruia sa aiba o opinie. Iar YouTube demonstreaza faptul ca vrea sa elimine hate-ul ca intreg, nu doar toxicitatea. Lucru pe care l-a si demonstrat atunci cand a dezactivat butonul de dislike.

Iar pentru ca TikTok-ul a facut ca continutul video de scurta durata sa fie extrem de popular, mai ales intre tineri, cei de la YouTube cauta acum sa implementeze noi efecte video, instrumente de editare si multe alte acest fel de tool-uri pentru creatorii lor sub YouTube Shorts. Evident, de dragul competitiei cu TikTok-ul care face numere mult mai mari in momentul de fata decat face YouTube-ul pentru ca algoritmul acolo este unul la intamplare si oricine poate deveni vedeta, deci interesul este automat unul mai mare. Plus ca este un tip de continut mult mai accesibil pentru tot felul de audiente, fara a se tine cont de prea multe criterii, trebuie doar sa fie divertisment si atat. Pe cat posibil. Normal ca si YouTube ar vrea sa aiba ceva similar pe platforma sa, insa ei nu inteleg ca nu vor putea face competitie cu TikTok-ul in acest fel, in ciuda faptului ca multi creatori de continut au inceput sa faca, din cand in cand, genul asta de shorts. Asta nu inseamna faptul ca YouTube poate deveni o platforma care sa concureze cu TikTok-ul la acest capitol; si nici nu ar avea cum sau de ce, YouTube fiind o platforma mult mai mare decat TikTok. 

In plus, YouTube TV — serviciul de streaming cu abonament plătit al platformei video care oferă TV live și videoclipuri la cerere — primește unele îmbunătățiri majore. O evoluție este ca YouTube TV primeste in sfarsit suport pentru imagine in imagine pentru iOS, potrivit The Verge. Acest lucru va permite membrilor YouTube TV sa vizioneze un videoclip in timp ce folosesc alte aplicatii pe iPhone sau iPad. Privirea YouTube asupra anului 2022 se concentreaza pe extinderea conexiunilor dintre creatori si consumatori prin colaborare si comerț pe cea mai mare platforma video a internetului. Sau cel putin asa sustin cei de la YouTube.