Android VS IOS

In acest an Apple a lansat noua versiune de IOS 14 care a introdus cateva dintre functiile pe care le are Android, precum widget-uri, folderele de aplicatii, personalizarea pictogramelor de la aplicatii. Android 11 are si el alte functii noi, precum un meniul de comenzi rapide, inregistrarea ecranului, doar ca sunt functii pe care deja Iphone-urile le aveau. Dar, telefoanele Android au mai multe functii utile decat telefoanele de la Apple, precum utilizarea a 2 aplicatii simultan, Google Assistant, mai multe optiuni de personalizare. Daca vrei sa afli functiile utile pe care telefoanele Android le au si Iphone-urile nu, te invit sa urmaresti descrierea de mai jos. 

Google a permis utilizatorilor Android sa isi seteze aplicatiile implicite pentru diferite activitati si sarcini, ceea ce inseamna ca daca vrei sa utilizezi alta aplicatie in afara de cea instalata, poti sa o faci. IOS 14 le permite utilizatorilor sa seteze ca aplicatie implicita pentru e-mail si navigare web. Pentru a vedea ce aplicatii sunt folosite ca implicite, trebuie sa intri la Setari- Aplicatii si notificari- Aplicatii implicite, iar pentru a le modifica, alege una dintre optiuni.

Google Assistant este un asistent vocal care are mai multe functii decat Siri. El poate sa inteleaga cererile pentru companii, poate sa inteleaga nume si raspunde coerent, in comparatie cu Siri. El poate sa iti spuna cand este timpul sa pleci de casa pentru a nu fi trafic, iti poate spune cat de lung este drumul pana acasa si daca ai alte dispozitive inteligente Google, poti controla dispozitivele prin intermediul telefonul. 

Chiar daca ai IOS 14, nu se pot utiliza 2 aplicatii in acelasi timp, dar incepand cu Android 7.0 Nougat este posibil. Este mult mai simplu sa faci multitasking, trebuie sa selectezi Split Screen din lista de optiuni si poti sa ajustezi dimensiunea lor.

La Android se pot adauga diferite widget-uri, se pot plasa aplicatiile oriunde doresti. Se pot crea chiar si foldere pentru aplicatii si sa organizezi aplicatiile cum vrei. 

Android permite chiar si schimbarea pictogramelor aplicatiilor si se poate personaliza aproape fiecare aspect in care interactionezi cu telefonul. Lansatorul Evie este asemanator unei bare de cautare pentru a gasi mai repede aplicatiile dorite. Alte lansatoare mai sunt Nova Laucher, Microsoft’s Launcher, Apex Launcher.

Fundalul telefonului se poate schimba, avand diferite imagini pentru ecranul de blocare si cel de pornire, sunt o serie de fundaluri din care poti sa alegi.

Acestea fiind spuse, Android are mai multe functii utile decat Iphone-urile, chiar daca in acest an a fost introdus IOS 14 cu unele functii imprumutate de la Android, inca lipsesc o serie de functii pe care Android le are. Lipsa unor functii utile poate sa fie un motiv destul de bine intemeiat pentru a-ti schimba Iphone-ul cu un telefon Android.