Asus VivoBook S15- review

Asus a inceput sa mai adauge functii suplimentare la modelele sale de laptopuri. Daca ai nevoie de un laptop de tip 2 in 1, VivoBook S15 este potrivit, are un ScreenPad de-a 2-a generatie, un tocuhpad eficient de 5,6 inci. Ecranul este de 15 inci si se poate gasi la un pret de 700 de dolari. Daca vrei sa afli mai multe despre acest laptop, in randurile de mai jos il voi descrie, deci te invit sa le urmaresti. 

Ecranul tactil este eficient si vine cu 15 aplicatii preinstalate, dar bineinteles ca se mai pot instala si altele. Trei dintre aplicatiile preinstalate sunt Microsoft Word, Excel si PowerPoint si ofera acces la multe instrumente de editare. Se pot selecta taste rapide pentru sistem. Este posibil ca in unele cazuri sa simti nevoie de a folosi un mouse, chiar daca ScreenPad este util si functioneaza bine. Laptopul S532 are si o camera IR care ajuta de deblocarea faciala, dar nu are un cititor de amprenta in touchpad ca modelul S533. Modelul S532 este mai scump si are balamale EgoLift, care ajuta la ridicarea din spate a laptopului pentru a obtinut un unghi de tastare mai confortabil. Mai are cadre subtiri, iar daca vei dori sa transporti acest laptop va fi usor, pentru ca nu va ocupa un spatiu atat de mare in geanta.

Ambele modele au afisaj full HD, luminozitatea este adecvata, adica se poate adapta in functie de lumina, are un finisaj mat, ceea ce inseamna ca nu vor fi prea multe reflexii. Ambele modele au acelasi afisaj cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli. Ambele modele au acleasi procesor Intel Core i7-10210U. Au acelasi spatiu de stocare de 512 GB si aceeasi memorie RAM de 8 GB. Si grafica este aceeasi, fiind Intel UHD Graphics 128 GB. Dupa cum se poate observa, in ceea ce priveste componentele si specificatiile, cele 2 modele sunt foarte asemanatoare, iar diferenta dintre ele este de 100 de dolari, modelul S532 avand un pret de 800 de dolari. 

Asus VivoBook S15 este potrivit pentru munca zilnica, dar si pentru divertisment, este potrivit atat la birou, cat si la scoala. Se poate folosi si la procesarea textelor, foi de calcul si la sarcini grafice simple. Prin intermediul cipului grafic, laptopul poate sa gestioneze si jocuri mai dificile si mai solicitante. 

Intre cele 2 modele, exista o diferenta referitoare la durata de viata a bateriei. S532 a rezistat in testul de streaming 8 ores i 20 de minute, in timp ce S533 a rezistat 5 ore si 15 minute. 

Acestea fiind spuse, daca esti interesant intr-un model nou de laptop care sa fie potrivit atat pentru munca, scoala, cat si pentru divertisment, Asus VivoBook S15 este potrivit si versiunea mai ieftina, S532, este mai eficienta.