Final Fantasy 7 Remake nu va fi un joc exclusiv pentru PS4, la urma urmei

Final Fantasy 7 Remake este unul dintre cele mai asteptate remake-uri ale unui joc, daca nu cel mai asteptat remake, vreodata. Evident, din moment ce Final Fantasy 7 a fost unul dintre cele mai populare jocuri video din toate timpurile si inca are cele mai mari incasari din istoria francizei. Pana acum, insa, doar proprietarii PlayStation 4 au reusit cu adevarat sa fie entuziasmati in privinta datei lansarii jocului, pe 3 martie 2020. Noua box art pentru joc, incarcata pe site-ul dezvoltatorului Square Enix, arata ca jocul nu este de fapt exclusiv pentru PS4 – sau cel putin, nu va fi pentru totdeauna. Deci se pare ca, in timp, ar putea sa apara si pe alte platforme, ceea ce ar fi indicat avand in vedere faptul ca nu toti gamerii folosesc PS4. Bine, majoritatea gamerilor se joaca de pe PC in orice caz. 

„Timp exclusiv pana la 3/3/21”, spune o eticheta in arta oficiala a casetei PlayStation 4. Inca nu exista nici o stire in legatura cu celelalte platforme pe care este programat sa apara jocul, fie ca este vroba despre Xbox, PlayStation sau PC. Pana in 2021, atat Microsoft, cat si PlayStation si-ar putea lansa si viitoarele generatii de console. In special, PlayStation, care ar urma sa lanseze noul PS5 in primavara anului viitor. Nu in acelasi timp cu jocul, insa la date destul de apropiate. Cei de la Square Enix au fost contactati pentru solicitari de comentarii in acest sens de catre diverse publicatii din presa americana, insa nu au oferit un raspuns imediat la aceste solicitari. Intr-o alta ordine de idei, existau zvonuri in legatura cu o posibila versiune de Xbox One a jocului timp de luni de zile. Mai exact de cand Xbox Germania a facut publicitate jocului pentru data sa de lansare la  3 martie 2020. Asta se intampla prin iulie, iar de atunci tot circula zvonuri in legatura cu o posibila lansare a jocului pe Xbox. Cu toate acestea, Square Enix a negat oficial ca ar exista o versiune a jocului si pentru Xbox One. „Nu avem planuri pentru alte platforme”, a spus un purtator de cuvant la acea vreme. Se pare, insa, ca aceste declaratii nu ar fi chiar atat de relevante in momentul de fata, mai ales pentru faptul ca exista posibilitatea ca jocul sa apara si pe alte platforme in viitor.

Final Fantasy 7 Remake este de fapt doar prima parte a unui remake cu mai multe versiuni a jocului iconic PlayStation. Square Enix a spus ca jocul va fi impartit in mai multe versiuni de dimensiuni finale de la Final Fantasy 13, insa inca nu trebuie sa confirme exact in cate parti va fi impartit acest remake al Final Fantasy 7 Remake. Cu toate acestea, Tetsuya Nomura, directorul jocului, a declarat ca dezvoltarea celei de-a doua parti a inceput deja. Ceea ce inseamna ca va aparea si partea a doua a jocului, pana in 2030.