Ce este Cupa Mondiala de Fortnite si de ce este atat de populara?

Fortnite este, fara indoiala, unul dintre cele mai populare jocuri in industria de gaming recenta. Este un joc battle royale online gratuit, dezvoltat si lansat de catre Epic Games, a fost lansat la 26 septembrie 2017, pentru Microsoft Windows, MacOS, PlayStation 4 di Xbox One, urmat de lansari pe iOS, Android si Nintendo Switch in 2018. Jocul s-a bucurat de o crestere rapida din punct de vedere al popularitatii, mai ales in cursul anului 2018, capatand milioane de utilizatori luna de luna. Astfel, pana in ianuarie 2019, jocul a fost jucat de peste 200 de milioane de oameni si a generat peste 2 miliarde de dolari in intreaga lume. Un adevarat trend printre tinerii gameri care stau si isi petrec zilele inchisi in case. Intr-adevar, ce poate fi mai frumos decat sa te joci Fortnite cu prietenii?… Prietenii virtuali, ca in viata reala tu nu prea ai asa ceva. Si nici nu vei avea prea curand, atat timp cat tu inca te joci Fortnite. In fine, ideea e ca noul concept a fost suficient de bun incat sa prinda. Fortnite a devenit in scurt timp un fenomen, fiind comparat cu jocuri mai mari in aceasta industrie, precum World of Warcraft si Minecraft pentru atragerea cu succes a unui public care nu joaca de obicei jocuri video. Avand in vedere faptul ca in Marea Britanie a devenit o cauza pentru divort. -_-

In fine. Oricum, trecand la subiectul titlului, gamingul e din ce in ce mai mult considerat un sport. Pana in punctul in care exista si competitii pentru ca jucatorii sa poata sa se intreaca intre ei. Si sa mai si primeasca premii pentru eforturile depuse. Sunt diferite competitii, pentru diferite jocuri. Epic Games a anuntat Cupa Mondiala de Fortnite 2019 in iunie 2018. Planul a fost sa aiba loc turnee saptamanale incepand de la sfarsitul anului 2018, cu un sistem de calificare ca la Cupa Mondiala FIFA, cei care treceau aceste turnee sa ajunga la turneul final, care sa aiba loc in 2019. In martie, dezvoltatorul si-a schimbat planurile, cu calificarile pentru Cupa Mondiala de Fortnite incepand din aprilie.

Formatul turneului

Atat in cadrul evenimentelor duo, cat si al evenimentului solo, jucătorii / echipele concureaza in sase meciuri. Castiga puncte dupa fiecare meci in functie de modul in care s-au plasat si de cate eliminari au acumulat. Jucatorul sau echipa cu cele mai multe puncte dupa cele sase meciuri este încununat castigator. Duo-urle impart un premiu in valoare de 3 milioane de dolari, in timp ce castigatorii de la solo-uri isi pastreaza pentru ei toti cei 3 milioane de dolari.

Cine a castigat editia de anul acesta?

Duminica, 28 iulie, a fost ultima zi a turneului si la categoria de jucatori solo. Kyle „Bugha” Giersdorf a plecat acasa cu trofeul si cu 3 milioane de dolari. Giersdorf incepuse bine ziua si castigase primul meci din sase, dupa care a continuat sa se claseze bine si sa acumuleze puncte. Pe masura ce trecea timpul, parca pustiul devenea din ce in ce mai greu de batut. Pana cand, la final, a plecat cu trofeul acasa.